Общее·количество·просмотров·страницы

воскресенье, 10 февраля 2013 г.

Recete culinare



Sandwich cu salam

Ingrediente:

  1. 2 felii de piine inegrala;
  2. 50gr brinza feta;
  3. 2 fire de patrunjel;
  4. 2 frunze de salata;
  5. 8 felii subtiri de saleami;
  6. un castravete;
  7. piper negru macinat.


Mod de preparare

Un dejun perfect pentru cei ce nu iubesc terciul de dimineata. Daca schimbati salamul cu carne fiarta, va fi si super sanatos...desigur nu-i obligatoriu piine sura puteti sa alcatuiti multe metode de preparare si adosuri.

279
Punem brinza Feta intr-un vas si o maruntim putin cu furculita.
280
Firele de patrunjel se spala,se usuca, se toaca marunt si se adauga la brinza. Piperam putin si amestecam.
281
Piinea , la dorinta o putem trece prin toaster. Apoi se ung ambele felii cu brinza pe toata suprafata.
282
Punem cite o frunza de salata,desigur spalata si uscata.
283
Urmeaza cite 4 felii de saleami pe ambele felii de piine.
284
Apoi castravetele feliat subtire.
286
Punem tartinele una peste alta si obtinem sandwich-ul.
287
Se taie pe diagonala si dejunul poate fi servit...
Pofta mare!!!


Coada de paun din vinete

Ingrediente:

  1. 2 vinite;
  2. 3 castraveti;
  3. 2 rosii;
  4. 8 oua de prepelita sau 4 de gaina;
  5. 10-15 masline conservate;
  6. 1/2 pahar cu ulei ;
  7. 1/4 pahar cu lapte;
  8. 1 lingurita cu mustar;
  9. 1 lingurita cu otet de mere sau de vin;
  10. 1 lingurita cu zahar;
  11. 1/2 lingurita sare;
  12. 100 gr cascaval rusesc tare;
  13. 5 catei de usturoi.

Mod de preparare

Ingredientele sunt simple ,dar arata minunat...
Hvost-pavlina 01
Vinetele se spala bine si se taie felii ovale.Taietura se face putin pe diagonala.
Hvost-pavlina 02
Presuram feliile cu sare si le lasam 10 minute sa lase suc cu tot cu amaraciunea din ele.
Hvost-pavlina 03
Cit timp stau vinetele si se odihnesc, ne ocupam de sos. Avem nevoie de un blender. Intr-un vas aparte se pune 1/2 pahar ulei, 1/4 pahar lapte,mustarul,otetul de mere, sarea , zaharul si amestecam bine pina la consistenta unei maioneze.
Laptele trebuie sa fie caldut, 30-35C.
Hvost-pavlina 04
Adaugam apoi cascavalul razuit si usturoiul.Amestecam iarasi intens.
Hvost-pavlina 05
Obtinem un asemenea sos, destul de consistent.
Hvost-pavlina 06
Dupa ce vinetele au lasat suc, se trec prin apa, se usuca pe un prosop si se prajesc in ulei pina la rumenire.
Hvost-pavlina 07
Se pune cite o lingurita de sos pe fiecare felie de vinata si se intinde putin.
Hvost-pavlina 09
Urmeaza cite o felie de castravete si 1/2 felie de rosie.
Hvost-pavlina 10
Pentru aranjare se foloseste o farfurie de forma ovala, se aranjeaza vinetele pe ea,decoram cu felii din oua de prepelita fierte (cu cele de gaina ne vine putin mai greu sa le aranjam frumos), se mai pun si jumatati de masline fara simburi si decoram cu verdeata,mararul e cel mai bine venit...
Pofta mare!!!

Roluri din sunca

Ingrediente :

  1. 300gr sunca feliata;
  2. 200gr cascaval;
  3. 3 oua;
  4. 3 catei de usturoi;
  5. maioneza;
  6. patrunjel.




Mod de preparare


Un aperitiv original pentru masa de de sarbatoare.Se gateste rapid ,asa ca, poate servi colac de salvare la oaspetii neasteptati.
Ne pregatim toate ingredientele.Fierbem oule tari,le curatim, separam albusul de galbenus.Albusul il dam prin razatoarea cu ochiurile mai mari,iar galbenusul,prin razatoarea cea mai mica.Cascavalul se razuieste si el.Verdeata o spalam , stergem surplusul de apa si o tocam marunt.Usturoiul se curata si se piseaza.

Intr-un vas, amestecam albusul,cascavalul,usturoiul,verdeata si putina maioneza.Dupa gust adaugati sare si piper.La marginea unei felii de sunca, punem o lingirita mica de umplutura.Rotim sunca.Daca e destul de fin taiata sunca,nu este nevoie s-o prindeti cu ceva.Capetele rolei, le inmuim putin in maioneza,apoi in galbenusul razuit.

Se aranjeaza frumos rolele pe farfuriea de servire, si se decoreaza cu verdeata.Pofta mare!

Rosii umplute cu brinza

Ingrediente:

  1. Rosii 4 buc.;
  2. brinza 200 gr.;
  3. marar 50 gr.
  4. patrunjel 50 gr.;
  5. usturoi 2 catei.
Mod de preparare

Original si foarte repejor se prepara.In plus da o nota de culoare mesei de sarbatoare.

Pregatim toate ingredintele.
Rosiile se spala , se taie virful si cu o lingurita le golim de continut.Dam o forma marginii taiate.
Tocam verdeata.
Brinza se amesteca cu verdeata si usturoiul pisat.Dupa gust putem pune si un pic de sare.
Rosiile se umpla cu brinza pregatita si se ornamenteaza la dorinta,puteti folosi citeva frunzulite de patrunjel sau marar.
Se aranjeaza frumos.Pofta mare!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий