Sandwich cu salam
Mod de preparare
Un dejun perfect pentru cei ce nu iubesc terciul de dimineata. Daca schimbati salamul cu carne fiarta, va fi si super sanatos...desigur nu-i obligatoriu piine sura puteti sa alcatuiti multe metode de preparare si adosuri.
Punem brinza Feta intr-un vas si o maruntim putin cu furculita.
Firele de patrunjel se spala,se usuca, se toaca marunt si se adauga la brinza. Piperam putin si amestecam.
Piinea , la dorinta o putem trece prin toaster. Apoi se ung ambele felii cu brinza pe toata suprafata.
Punem cite o frunza de salata,desigur spalata si uscata.
Urmeaza cite 4 felii de saleami pe ambele felii de piine.
Apoi castravetele feliat subtire.
Punem tartinele una peste alta si obtinem sandwich-ul.
Se taie pe diagonala si dejunul poate fi servit...
Pofta mare!!!
Coada de paun din vinete
Ingrediente:
- 2 vinite;
- 3 castraveti;
- 2 rosii;
- 8 oua de prepelita sau 4 de gaina;
- 10-15 masline conservate;
- 1/2 pahar cu ulei ;
- 1/4 pahar cu lapte;
- 1 lingurita cu mustar;
- 1 lingurita cu otet de mere sau de vin;
- 1 lingurita cu zahar;
- 1/2 lingurita sare;
- 100 gr cascaval rusesc tare;
- 5 catei de usturoi.
Mod de preparare
Ingredientele sunt simple ,dar arata minunat...
Vinetele se spala bine si se taie felii ovale.Taietura se face putin pe diagonala.
Presuram feliile cu sare si le lasam 10 minute sa lase suc cu tot cu amaraciunea din ele.
Cit timp stau vinetele si se odihnesc, ne ocupam de sos. Avem
nevoie de un blender. Intr-un vas aparte se pune 1/2 pahar ulei, 1/4
pahar lapte,mustarul,otetul de mere, sarea , zaharul si amestecam bine
pina la consistenta unei maioneze.
Laptele trebuie sa fie caldut, 30-35C.
Adaugam apoi cascavalul razuit si usturoiul.Amestecam iarasi intens.
Obtinem un asemenea sos, destul de consistent.
Dupa ce vinetele au lasat suc, se trec prin apa, se usuca pe un prosop si se prajesc in ulei pina la rumenire.
Se pune cite o lingurita de sos pe fiecare felie de vinata si se intinde putin.
Urmeaza cite o felie de castravete si 1/2 felie de rosie.
Pentru aranjare se foloseste o farfurie de forma ovala, se
aranjeaza vinetele pe ea,decoram cu felii din oua de prepelita fierte
(cu cele de gaina ne vine putin mai greu sa le aranjam frumos), se mai
pun si jumatati de masline fara simburi si decoram cu verdeata,mararul e
cel mai bine venit...
Pofta mare!!!
Roluri din sunca
Mod de preparare
Un aperitiv original pentru masa de de
sarbatoare.Se gateste rapid ,asa ca, poate servi colac de salvare la
oaspetii neasteptati.
Ne
pregatim toate ingredientele.Fierbem oule tari,le curatim, separam
albusul de galbenus.Albusul il dam prin razatoarea cu ochiurile mai
mari,iar galbenusul,prin razatoarea cea mai mica.Cascavalul se razuieste
si el.Verdeata o spalam , stergem surplusul de apa si o tocam
marunt.Usturoiul se curata si se piseaza.
Intr-un vas, amestecam albusul,cascavalul,usturoiul,verdeata si
putina maioneza.Dupa gust adaugati sare si piper.La marginea unei felii
de sunca, punem o lingirita mica de umplutura.Rotim sunca.Daca e destul
de fin taiata sunca,nu este nevoie s-o prindeti cu ceva.Capetele rolei,
le inmuim putin in maioneza,apoi in galbenusul razuit.
Se aranjeaza frumos rolele pe farfuriea de servire, si se decoreaza cu verdeata.Pofta mare!
Rosii umplute cu brinza
Mod de preparare
Original si foarte repejor se prepara.In plus da o nota de culoare mesei de sarbatoare.
Pregatim toate ingredintele.
Rosiile se spala , se taie virful si cu o lingurita le golim de continut.Dam o forma marginii taiate.
Tocam verdeata.
Brinza se amesteca cu verdeata si usturoiul pisat.Dupa gust putem pune si un pic de sare.
Rosiile se umpla cu brinza pregatita si se ornamenteaza la dorinta,puteti folosi citeva frunzulite de patrunjel sau marar.
Se aranjeaza frumos.Pofta mare!!!
Mod de preparare
Original si foarte repejor se prepara.In plus da o nota de culoare mesei de sarbatoare.
Pregatim toate ingredintele.
Rosiile se spala , se taie virful si cu o lingurita le golim de continut.Dam o forma marginii taiate.
Tocam verdeata.
Brinza se amesteca cu verdeata si usturoiul pisat.Dupa gust putem pune si un pic de sare.
Rosiile se umpla cu brinza pregatita si se ornamenteaza la dorinta,puteti folosi citeva frunzulite de patrunjel sau marar.
Se aranjeaza frumos.Pofta mare!!!
Комментариев нет:
Отправить комментарий