Общее·количество·просмотров·страницы

суббота, 16 февраля 2013 г.

Cheia succesului

Aforizme:

  • Buddha: „Tot ceea ce suntem, este tot ceea ce-am gandit”
  • Marcus Aurelius: „Viata unui om este determinata de gandurile sale”
  • Ralph Waldo Emerson: „Omul este ceea ce gandeste de-a lungul intregii zile”
  • William James: „Cea mai mare descoperire a generatiei mele este ca oamenii isi pot transforma viata, schimbandu-si atitudinea mentala”

Ce este succesul?

Pentru a putea afla cheia succesului, mai intai trebuie sa intelegem ce este de fapt succesul. Earl Nightingale a definit succesul ca fiind „realizarea progresiva a unui scop merituos, a unui scop maret”. O persoana care munceste pentru indeplinirea unui scop pe care si l-a propus, este o persoana de succes. Un om de succes este oricine face in mod deliberat un lucru pentru ca asta si-a propus sa faca.

As dori sa inchei cu un citat biblic, menite sa intareasca toate cele spuse pana acum:
„Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui care bate i se va deschide”.
Matei 7:7-8
Si nu in ultimul rand, Mantuitorul nostru Iisus Hristos spunea:
„Precum credeti, asa vi se va face voua”


Mintea subconstienta nu are simtul umorului, nu glumeste si nu face diferenta intre realitate si un gand imaginar. Ceea ce continuam sa gandim, se va manifesta in viata noastra."

Vizualizarea obiectivelor:

De asemenea, puteti sa vizualizati obiectivele pe care doriti sa le obtineti in orice alt moment al zilei, cand sunteti singur si aveti cateva momente de liniste. Vizualizarea se poate combina foarte bine cu Principiul Gratitudinii despre care am discutat in articolul precedent.
De exemplu, dimineata cand va treziti, mai intai multumiti pentru toate lucrurile frumoase din viata dumneavoastra si apoi vizualizati lucrurile pe care doriti sa le obtineti. Acelasi lucru puteti face si seara, inainte sa adormiti. Studiile arata ca informatiile pe care le asimilam in ultimele 40 de minute inainte de a adormi determina activitatile pe care le va desfasura creierul in timpul somnului. De aceea este important ca inainte de a adormi sa ne "alimentam" creierul cu informatii si sentimente pozitive, sa ne gandim la obiectivele noastre si noi metode de a le obtine, deoarece pe durata somnului, mintea subconstienta va procesa aceste informatii si va cauta noi metode si idei cu ajutorul carora sa obtinem mai repede lucrurile pe care le vizualizam.


Комментариев нет:

Отправить комментарий