Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 6 апреля 2012 г.

10 lucruri interesante despre moda


1. Primele bijuterii au fost purtate de catre barbati – amulete norocoase pe care acestia le purtau in batalii cu scopul de a-i proteja.

2. Un articol vestimentar este considerat vintage daca este din perioada 1920 – 1960. Dupa aceasta perioada, este considerat retro, si nu vintage.
3. In jur de 75% din miresele americane primesc la cererea in casatorie un inel cu diamant.
4. Lenjeria tanga a fost fabricata pentru prima dată in New York din ordinul maiorului Fiorello Henry La Guardia. Maiorul s-a simtit ofensat cand a vazut ca dansatoarele prestau fara lenjerie si a ordonat sa se croiasca chiloti mai mici pentru a-si acoperi nuditatea.
5. Femeile ii vor fi vesnic recunoscatoare lui Coco Chanel, cea care a inventat pantalonii pentru femei, costumul de baie si a eliberat femeia din corset. Sa nu uitam de little black dress!
6. Sunt in jur de 40 de fashion weeks in diferite orase ale lumii in fiecare an, dar cele mai importante sunt cele din New York, Londra, Milano si Paris.
7. Prima cravata a fost inventata in Croatia.
8. Butoanele la manecile sacourilor pentru barbati a fost ideea lui Napoleon Bonaporte. Motivul ? Sa impiedice soldatii sa isi mai stearga nasul  de manecile hainelor!
9. Inventia automobilelor a avut o influenta semnificativa asupra modei pentru femei. In anii 1900 fustele au devenit mai scurte, pentru a permite femeilor sa urce mai usor in autoturism.
10. Fashionista = o persoana care creeaza sau promoveaza moda la nivel inalt si/sau se imbraca conform trendurilor  sau le urmareste indeaproape.

Комментариев нет:

Отправить комментарий